Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Απεργία ανακοίνωση σωματείων για ΤΑΠ

Σωματείο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πόλης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Συγκεντρώσεις: Αλεξ/πολη 10:00 Δημαρχείο

Κομοτηνή 10:00 κεντρική πλατεία

Ξάνθη 10:30 κεντρική πλατεία

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον αγωγό ΤΑΠ,

Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, το ξεζούμισμά μας και το φάσμα της ανεργίας πλανάτε πάνω από τα κεφάλια μας. Ταυτόχρονα, με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που έρχονται λόγω του χειμώνα, πολλοί από εμάς θα κληθούν να δουλέψουν υπό αυτές τις συνθήκες για να ξεπεραστούν τα χρονοδιαγράμματα της εταιρίας.


Το έργο το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και εμείς θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με δυσκολίες στην επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας. Σε αυτή τη κατάσταση πρόσθετα εμπόδια θα δημιουργήσουν όλα τα νέα μέτρα που φέρνει μαζί της η 3η αξιολόγηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, μαζί με όλες τις κυβερνήσεις (προηγούμενες και σημερινή) για χάρη της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων, των τραπεζών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων πετσοκόβει όλα τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τη δράση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ σε αυτές τις συνθήκες δυναμώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι σε εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί: αν όντως το επόμενο διάστημα έρχεται η «δίκαιη ανάπτυξη» γιατί χρειάζεται να μπουν τόσα εμπόδια ενάντια στην απεργία; Είναι ξεκάθαρο πια πως και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται πατάει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου και τη φτώχεια του λαού.

Ο νέος αυτός νόμος δεν πρέπει να μας βρει αδιάφορους, απροετοίμαστους. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που φέρνει μια ακόμα αξιολόγηση πρέπει να παρεμποδιστούν, να μην νομιμοποιηθούν στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου. Είναι τώρα η ώρα να υπερασπιστούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Να βάλουμε φρένο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ευθύνεται για τις στρατιές ανέργων, για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και Παιδεία και για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Για τον ίδιο λόγο που ματώνουμε σήμερα στην «ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο», δηλαδή για τα κέρδη των λίγων, θέλουν να μας θυσιάσουν και αύριο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που καίει τη γειτονιά μας. Μόνο ανησυχία και επικίνδυνες εξελίξεις φέρνει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται. Κανένας μας να μην πιστεύει όσα ακούγονται για το ότι ο αγωγός μας προστατεύει. Ας δει την κατάσταση στην Ουκρανία που περνάνε πολλοί αγωγοί πόσο βοήθησε στην ειρήνη της περιοχής, ας δουν τι γίνεται όπου αγριεύει η κόντρα των μονοπωλιακών ομίλων για τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς. Μας εμπλέκει πιο βαθειά στο κουβάρι των ανταγωνισμών η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξ/πολης σε ΝΑΤΟϊκή βάση, να μην το επιτρέψουμε.

Το τελευταίο διάστημα και με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην περιοχή μας, ο οποίος χρησιμοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έθεσε το συνολικό πλαίσιο των διεκδικήσεων της τουρκικής αστικής τάξης, γίνεται προσπάθεια να οξυνθούν εθνικιστικά φαινόμενα και από τις δύο πλευρές. Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη των λαών και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, για να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό, κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, κάθε αλλαγή διεθνών συνθηκών που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών. Να δυναμώσει η πάλη να δημιουργηθούν πο προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή ένα τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο. Άλλωστε και εμείς οι εργαζόμενοι στον αγωγό, μπορούμε να δούμε πως ανεξάρτητα με το τι Θεό πιστεύει ο καθένας μας, όλοι μαζί βιώνουμε τις ίδιες δυσκολίες και ο εχθρός μας είναι κοινός οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε Ελλάδα και Τουρκία, σε όλον τον κόσμο.

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Οργανωνόμαστε, γραφόμαστε στα Σωματεία.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη!

Για επικοινωνία με τα Σωματεία:

Αλεξανδρούπολη: 6973 777 647 Κομοτηνή: 6971669369 Ξάνθη: 698018949

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου