Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

14 Νοεμβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας
τηλ.: 6972267271, 6946539379
som.oikodomon.alex@gmail.com
.....................................................................................
14 Νοεμβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργάτες, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα
στα τεχνικά έργα, στις κατασκευές, στα εργοτάξια,

 

Διεκδικούμε   αποφασιστικά:


     Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.
     Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου–Βρούτση που ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 €.
     Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν καταντήσει τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων «φιλοδωρήματα».
     Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.


Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μοιράζει ανέξοδα προεκλογικές υποσχέσεις. Θριαμβολογεί ότι «το τέλος των μνημονίων» είναι η αφετηρία για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων. Με περίσσιο θράσος, στήνει επικοινωνιακές φιέστες για την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Κρύβει επιμελώς ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν ΣΣΕ.

Μόνο ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών.

Το αποδεικνύουν, όχι μονάχα οι αγώνες και οι κατακτήσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και οι επιτυχίες από τις σημερινές μάχες που δίνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς και σηματοδοτούν τη δύναμη του αγώνα. Οι  σκληρές μάχες  σε  μεγάλα  εργοτάξια,  όπως  στον  Αστέρα  Βουλιαγμένης,  στην  Ανάπλαση  του Φαληρικού Όρμου, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που ανακαινίζονται στην Αττική, όπου οι συνάδελφοι μας με το Συνδικάτο τους  πέτυχαν την υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς και με τον αγώνα τους υποχρέωσαν τη μεγαλοεργοδοσία να τις εφαρμόσει. Προχθές ακόμα, στις 24 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ απήργησαν ζητώντας αύξηση στο μεροκάματο και λιγότερες ώρες δουλειάς, κόντρα σε εργοδοσία και αστυνομία, που πήγε για να τους εκφοβίσει. Και ετοιμάζονται και για την απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Αυτός ο αγώνας θέλουμε να γενικευτεί  σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να αποτελέσει το όπλο μας για να υποχρεώσουμε τις οργανώσεις των εργοδοτών του κλάδου στην υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ για όλους τους οικοδόμους και εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα, στα τεχνικά και κατασκευαστικά έργα.

Συνάδελφοι,

Η απεργία στις 14 Νοέμβρη απαντάει στα ψέματα της κυβέρνησης, που προσπαθεί να κάνει το μαύρο – άσπρο. Τι σημαίνει για εμάς το “τέλος των μνημονίων”, η “δημοσιονομική σταθερότητα” και η “ανάπτυξη”, που αναφέρουν και επιδιώκουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση;

Το ζούμε εδώ που δουλεύουμε, σε μία επένδυση δισεκατομμυρίων, που είναι ανάμεσα στα έργα που αποτελούν πρότυπο για την “ανάπτυξη” που εννοούν.

Δουλεύουμε 58 ώρες την εβδομάδα ή και περισσότερες για να πάρουμε τον μισθό που έπρεπε να παίρνουμε στο 8ωρο. Μας δίνουν 4 και 5 ευρώ για τις υπερωρίες, ψίχουλα για το 8ωρο. Και αυτό για λίγους μήνες και μετά πάλι στην ανεργία. Θα το ανεχθούμε;

Ψάχνουμε ξύλα στο βουνό για να ζεσταθούμε τον χειμώνα, παρόλο που περνάνε δύο αγωγοί φυσικού αερίου από την περιοχή μας. Και ετοιμάζουν ΝΑΤΟϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη, που μας βάζει σε περιπέτειες. Θα το ανεχθούμε;

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, ανάπτυξη για τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές. Εμείς θέλουμε μια ανάπτυξη που να ικανοποιεί τα δικά μας συμφέροντα και όχι του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι,
ενημερωνόμαστε, συζητάμε, οργανωνόμαστε, διεκδικούμε.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε τη συζήτηση για να διεκδικήσουμε και στο έργο αυτό, εδώ στον Πέπλο, αυξήσεις στα μεροκάματα και ανθρωπινότερα ωράρια.

Συζητάμε για την οργάνωση και τη συμμετοχή μας στην απεργία. Ερχόμαστε σε επαφή με το Σωματείο μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο έργο σε συνελεύσεις για να συζητήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε, για να ενημερωθούν τι έχουν πετύχει οι άλλοι εργαζόμενοι σε μεγάλα εργοτάξια και τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς εδώ. Αποφασίζουμε όλοι μαζί, συναδελφικά και δημοκρατικά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Οκτώβρης 2018

Συνελεύσεις του Σωματείου:
Φέρες,  Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Φερών (Δημαρχείο Φερών).
Τυχερό,  Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Τυχερού (στο κέντρο, απέναντι από την εκκλησία).
Αλεξανδρούπολη, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο (στο κέντρο, απέναντι από το πάρκο Ακαδημίας)
Συνάδελφοι, πηγαίνουμε όλοι στις συνελεύσεις μετά τη δουλειά!


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου