Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Σύσκεψη σωματείων


Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου
Ένωση Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πόλης & Περιφέρειας
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης

ΚΑΛΕΣΜΑ
Τα σωματεία που συνυπογράφουμε καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής μας, όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές σε σύσκεψη την Κυριακή 14/10/2018 στις 10:30πμ στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

Η σύσκεψη έχει σκοπό και στόχο να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας, πώς θα σχεδιάσει το κάθε σωματείο, ο κάθε συνδικαλιστής, τι στόχους θα βάλει, τι πρωτοβουλίες θα πάρει για την επιτυχία της απόφασης ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για απεργία και κινητοποιήσεις στις 8 Νοέμβρη.
Αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη και με αυτή την πρωτοβουλία μας να φέρουμε στο προσκήνιο τα αιτήματα της εργατικής τάξης, να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης, των εργοδοτών και στην επιδίωξη τους να σταματήσει κάθε διεκδίκηση, κάθε αγώνας που τους στοχεύει και να αποδεχτούμε "ο γέγονε γέγονε", περασμένα ξεχασμένα, να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετούν από το τραπέζι τους και μας αρπάζουν όλο το φαΐ.
Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα: “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων”.
Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Να διεκδικήσουμε:
§  Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
§  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
§  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
§  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
§  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
§  Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου