Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» 
ΑριθμΑπόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004 
Τηλ. 6973777647, email:somatioalexpolis@gmail.com 
04/03/2019 

Η πλειοψηφία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) έχει τεράστιες ευθύνες γιατί ακόμα δεν έχει απολογηθεί για τους μπράβους που έφερε στο συνέδριο, τις κάρτες αντιπροσώπων που έλλειπαν από την προηγούμενη μέρα, την προσπάθεια να βάλουν μέσα στην ομοσπονδία την ίδια την εργοδοσία, τελικά την ματαίωση του συνεδρίου. 

Μάλιστα τώρα λένε ότι δεν υπήρξε απαρτία γιατί παρεμποδίζονταν οι σύνεδροι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Σκοπός τους δεν ήταν και δεν είναι να γίνει συνέδριο εργαζομένων, να συζητηθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν, να ανταλλαχθεί πείρα από πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν τα σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, να καθοριστούν δράσεις και αιτήματα για το επόμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έτσι κι αλλιώς από το πρόγραμμα του συνεδρίου που τελικά δεν έγινε προβλέπονταν μόνο 30 δευτερόλεπτα χρόνος ομιλίας για το κάθε σωματείο που συμμετείχε. Στην ουσία το μόνο που ήθελαν ήταν να νομιμοποιήσουν και να εκλέξουν στα όργανα της ομοσπονδίας και ως αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ τα golden boys και τους εργοδότες. 
Τώρα με mail και αποφάσεις εν κρυπτό μας καλούν να πάμε σε ένα συνέδριο με δικά μας έξοδα και σε μέρες και ώρες που δουλεύουμε. Χωρίς να έχει εξασφαλιστεί τίποτα και αν τελικά αυτό γίνει, μιας και αναφέρουν ότι σε περίπτωση μη απαρτίας, το συνέδριο θα επαναληφθεί την επόμενη βδομάδα, πάλι σε εργάσιμες ώρες και ημέρες. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση. Ενημερώνουμε την πλειοψηφία της ομοσπονδίας ότι το σωματείο μας ούτε χρηματοδότηση έχει από κράτος και εργοδοσία, ούτε οι αντιπρόσωποι που εξέλεξε είναι διευθυντές και εργοδότες για να είναι εύκολο να καλύψουν όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Επίσης τους ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε κλείσει για 3ήμερο ταξίδι, όπως πιθανόν οι νόθοι αντιπρόσωποι διευθυντάδες και εργοδότες που έχουν εκλέξει, δεν μας περισσεύουν, μπορούν να βάλουν το Συνέδριο το Σ/Κ! 
Απαιτούμε να γίνει πραγματικό συνέδριο της ομοσπονδίας χωρίς μπράβους, αστυνομία και εργοδοσία. Ημέρες και ώρες που να συμβαδίζουν με την ιδιότητα των εργαζομένων. Να καλυφθούν τα έξοδα των αντιπροσώπων από την Ομοσπονδία. Το σωματείο μας έχει πληρώσει από το υστέρημα των εργαζομένων μελών του τις συνδρομές προς την ομοσπονδία.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου