Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο Εργατικό Κέντρο Έβρου ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ



Σε πλήρη εξέλιξη το άθλιο σχέδιο υπονόμευσης του απεργιακού μετώπου!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο σκούπα σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ήρθαν με φόρα να υλοποιήσουν ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο ΣΕΒ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε πάνω από το 60% των απαιτήσεών του και τώρα περιμένει από τη ΝΔ να υλοποιήσει το υπόλοιπο.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η Ταξική Ενότητα κατέθεσε αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου ώστε να παρθεί απόφαση για απεργία στις 24/9 με βάση τις αποφάσεις μεγάλων εργατικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα και της ΑΔΕΔΥ. Να θυμίσουμε και να σημειώσουμε ότι η ημερομηνία αυτή δεν ήταν πρόταση του ΠΑΜΕ, αλλά προϊόν ομόφωνης απόφασης στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι ταξικές δυνάμεις για να μπορέσει να υπάρξει κοινό απεργιακό μέτωπο και να δοθεί μαζική απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια πρότειναν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε όλα τα σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ έγινε την Τετάρτη 18/9/2019 και η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, έτσι κι αλλιώς κατεβαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο) με γελοίους ισχυρισμούς και ψέματα πήρε απόφαση για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη! Έφτασαν στο σημείο να επικαλούνται απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που όμως η συγκεκριμένη απόφαση προτείνει απεργία στις 24 Σεπτέμβρη! Εξίσου ξεδιάντροπα, οι... «ενωτικοί» δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία στις 24/9, καθώς «πότε αυτή συντονίστηκε με τη ΓΣΕΕ;»...
Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα συμφέροντα τους. Δε τους φταίνε οι ημερομηνίες και ποιος τις προτείνει, οι άνθρωποι τα έχουν ξεπουλήσει όλα. Υπάρχει συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση ώστε να περάσουν τα μέτρα ανεμπόδιστα και αυτοί να κρατήσουν τις καρέκλες τους, ακόμα και με τη συνδρομή των ΜΑΤ στα συνέδρια των εργατικών οργανώσεων, να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα Εργατικά Κέντρα ώστε να «διαχειρίζονται» περισσότερα κονδύλια.
Τι και αν με το νομοσχέδιο χτυπιούνται περεταίρω οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με επακόλουθο να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, τι και αν μεγαλώνουν τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία, τι και αν ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία οικονομικής ζώνης και στη περιοχή μας με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Αφού δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την οργάνωση απεργιακής απάντησης, επιχειρούν ξεδιάντροπα να την ακυρώσουν, να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο, να σπείρουν σύγχυση στους εργαζόμενους.
Το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί, για λογαριασμό του κεφαλαίου να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες να μην περάσει!
Είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης των σωματείων μας και της ζωής μας στα χέρια μας, πετώντας έξω από τα σωματεία μας εργοδότες και εργατοπατέρες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΡΙΤΗ 24/9 ΣΤΙΣ 9:30πμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου