Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της «ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ» για την εκδικητική απόλυση συναδέλφου που έκανε το «έγκλημα» να μην υποταχτεί προς τας υποδείξεις της εργοδοσίας και ζήτησε να δηλωθεί το εργατικό ατύχημα που υπέστη πριν λίγο διάστημα. Ενοχλούσε με τη στάση του, καθώς επισήμαινε συνεχώς την κακή κατάσταση ορισμένων μηχανών στην παραγωγή και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την ασφάλεια των εργαζομένων. Πρωτοστατούσε στις συζητήσεις με τους συναδέλφους του για να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική της εργοδοσίας με την απλήρωτη εργασία τα Σάββατα, την εντατικοποίηση που έφτασε μέχρι το σημείο το καλοκαίρι να φεύγουν με ασθενοφόρο εργαζόμενοι από τη δουλειά μην αντέχοντας αυτές τις συνθήκες.

Αντίστοιχη εντατικοποίηση και συνθήκες υπάρχουν και σε άλλα εργοστάσια του κλάδου, όπως στο εργοστάσιο του ΥΦΑΝΤΗ στην Αλεξανδρούπολη. Ειδικά μετά τις εξελίξεις στη Creta Farms η εντατικοποίηση κτύπησε κόκκινο. Με την παρέμβαση του σωματείου μας στο εργοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στην επιθεώρηση εργασίας η εργοδοσία προχώρησε σε προσλήψεις, δρομολόγησε μια ακόμα βάρδια, μειώθηκαν οι υπερωρίες, παραμένει βέβαια ψηλά ακόμα η εντατικοποίηση και η απλήρωτη δουλειά τα Σάββατα. Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία μπορούν να έχουν κατακτήσεις, να ανακόψουν τη τρομοκρατία και την επίθεση της εργοδοσίας, που όπως διαπιστώνουμε είναι κοινή σε όλες τις εταιρείες. Με αλληλεγγύη μεταξύ μας, άσχετα στο ποιο αφεντικό δουλεύει ο καθένας από εμάς.
Η εργοδοσία του κλάδου που μετράει τεράστια κερδοφορία ακόμα και μέσα στη κρίση αποκομίζει όλα αυτά τα κέρδη από το ξεζούμισμα των εργαζομένων, πολλές φορές εις βάρος και της ασφάλειας των εργαζομένων. Δεν παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα για τα κέρδη των αφεντικών.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους στον ΥΦΑΝΤΗ, στον ΠΑΣΣΙΑ, στην CRETA FARMS και αλλού και απαιτούμε:
Άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου στην εταιρεία «ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ».
Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς με την απλήρωτη εργασία τα Σάββατα.
Τήρηση του ωραρίου που προβλέπεται στη σύμβαση κάθε εργαζόμενου.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της CRETA FARMS.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004
Τηλ. 6973777647, email: somatioalexpolis@gmail.com
Αλεξανδρούπολη 12/11/2019


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου