Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ


Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου στοιχίζεται πίσω από την απεργοσπαστική στάση της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ. Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ (5/2/2020) την ώρα που έχει δοθεί εδώ και μέρες το σχέδιο νόμου και επιβεβαιώνει ότι προειδοποιούσαμε τους εργαζόμενους όλο το προηγούμενο διάστημα, την ίδια ώρα που το μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας, αυτό της Αθήνας, πολλά ακόμη εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, αλλά και η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας στις 18/2, η πλειοψηφία του ΔΣ αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία στις 18/2.

Για μια ακόμη φορά αντικειμενικά λειτουργεί απεργοσπαστικά. Τώρα θα έπρεπε να βγει μπροστά να ενημερώνει, να αποκαλύπτει το τι προωθείται, να δημιουργείται απεργιακό κλίμα. Τουναντίον, θα δούμε, θα αποφασίσουμε κάποια άλλη στιγμή... Με τη στάση τους διευκολύνουν την κυβέρνηση, υπονομεύουν τον αγώνα. Ετοιμάζονται να παίξουν πάλι το παιχνίδι με τις ημερομηνίες, όπως έγινε και με το πολυνομοσχέδιο και λένε ότι η απεργία στις 18/2 αποτελεί κομματικό σχεδιασμό.
Η αλήθεια όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι στην ουσία δε διαφωνούν με το νομοσχέδιο, βάζουν πλάτη για να περάσει. Πως αλλιώς να ερμηνευτούν τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ;
Λένε: το νομοσχέδιο φέρνει «ελαφρές βελτιώσεις» και ότι «δεν προωθεί ουσιαστικά την κοινωνικοασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά μόνο την οργανωτικο-λειτουργική και διαδικαστική ενοποίηση», όταν ακόμα και αυτή η ενοποίηση ΕΦΚΑ - ΕΤΕΑΕΠ προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, για την οποία δε λένε κουβέντα. Και συνεχίζουν: (Η ΓΣΕΕ) Διατηρώντας την αυτονομία της, επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για τη διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές...»!

Την βρήκαν τελικά τη λύση, αφού όπως πιστεύουν η απεργία τα έχει φάει τα ψωμιά της, θα εξαντλήσουν την κυβέρνηση στον διάλογο!

Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτές τις «ηγεσίες», είναι επικίνδυνοι! Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις και να δώσουμε μαζί τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 18/2.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου